La casa Josep i Joan Soler, construïda el 1887, en el xamfrà de Rambla deCatalunya amb el carrer Provença, per l’arquitecte Antoni Pons en estil eclèctic. En els baixos es va obrir el primer establiment en aquest local i va ser una botiga de queviures, amb un sostre pintat per Aureli Tolosa i Alsina, representant Demèter, de essa de l’abundància i uns medallons amb bodegons d’animals de caça, molt adients per un establiment de queviures. També sónd’aquesta època els mobles de roure. Al voltant de 1910 figura com a Confiteria i Colmado Vallés de Martí Vallés. El 1929 passa a Francesc Mauri i Ciurò,originari de Manresa i restaurador a Barcelona. Ell i la seva dona Ramona Cañellas i Escuder, continuen amb el negoci, transformant-ho en pastisseria i conservant la decoració, fins al’actualitat que el regenta y conserva la quarta generació.
A l’interior amés del sostre pintat, també observem sobre el mur paral·lel a la façana, el moblede fusta de roure de 1887, amb 3 mòduls a cada banda de l’aresta, separats percolumnes tornejades i aplics amb tulipa de vidre, amb una treballada cornisa (cresteria superior, franja amb fulles daurades i elements amb línies sinuosesi flors daurades a sota). Sobre el mur de façana, la cornisa de fusta igual a la del moble, i les vidrieres de la part superior de les obertures centrals, amb una gelosia a quadres, un oval central i límit inferior ondulat.
El 1955 l’establiment pateix un incendi que malmet la pintura del sostre que es refà a partir dels esbossos recuperats pel net del pintor.
El 1986 es restaura el mobiliari original sota la direcció d’Emili Julià Betas. El taulell original es substitueix per un de refrigerat, per cumplir la normativa sanitaria.
– Font: BlogRuta dels Emblemàtics: http://rutadelsemblematics.cat/
Edifici guardonat amb la distinció Guapos per sempre de l'Ajuntament de Barcelona
Gràcies a l'amabilitat del personal i de la propietat de la pastisseria Mauri ha estat possible realitzar i publicar aquesta sessió fotogràfica
None found