A la planta baixa de l’edifici format per tres cases projectades,de forma unitària per l’arquitecte Antoni Millàs i Figuerola, està situada aquesta farmàcia modernista consideradala més gran de Barcelona, la seva façana consta de 18 metres de llarg i sisobertures al carrer.
La farmàcia la va inaugurar R. Rapesta l’any 1902 que a la sevamort va ser regentada per Jesús Garrigai Mas. La vídua de Rapesta va vendre l’establiment a Joaquim Granados i Borrelll’any 1933, que va estar al capdavant de la farmàcia fins a la seva mort al1968, llavors va regentar la farmàcia Josep Hernández Calvet per un curttermini de temps. La vídua de Granados va vendre la farmàcia l’any 1970 a JosepMestre i Raventós amb la condició de preservar la decoració modernista que havia arribat intacte. JosepMestre va dirigir la farmàcia fins 1993quan la va heretar el seu fill Ramon Mestre i Boleda, que al jubilar-se la vavendre a Adelina García Pastor actual propietària. La condició s’ha complert,es conserva tot l’original.
En les sis obertures de aquesta llarga façana podem veure lalínia corba tallada en la fusta, característica del modernisme, amb baixos relleus de decoració vegetal. A lapart superior de la porta i aparadors hi ha uns vitralls emplomats dediferents colors que formen unes garlandes florals. A la porta d’entradadestaca un vidre gravat al àcid amb la llegenda “Farmacia” emmarcada ambdecoracions florals i vegetals i també trobem un agafador de metall totrecargolat amb ell mateix. Entre les obertures hi ha uns plafons amb el símbolde la farmàcia (la copa d’Higiea i la serp). Un rètoll al llarc de tota lafaçana amb decoració als angles i amblletres daurades diu “Centro de Específicos y Farmacia” i el número del carrer(53).
L’interior és una zona amplia que ressegueix la forma delxamfrà on destaca el conjunt d’armarisde fusta, amb les línies corbes, pintats del mateix color que les fustes de lafaçana i coronats per una cresteria. Enfront de l’entrada trobem el taulell defusta de color marró amb baixos i alts relleus en “coup de fouet” i elementsflorals. També hi ha una bàscula antigadecorada amb motius florals, també de color verd.
– Font: Document “Introducció als establiments comercials i ales farmàcies Modernistes”, de Manel Puig García – http://issuu.com/emblematics/docs/farmacias-modernistas-modificad
Gràcies a l'amabilitat de la propìetat i del personal de la Farmàcia Adelina García Pastor, ha estat possible realitzar i publicar les fotografies de l'interior.
None found