Vestíbul, celobert, escala i pis principal:
L’accés a l’edifici d’habitatges es fa a través d’un vestíbul allargat cobert amb volta molt rebaixada, pintada i decorada amb motius vegetals i florals. Aquest motiu, molt recurrent en tota la decoració de la finca, es combina amb fulles d’acant i és present a tot el vestíbul, no només a la volta pintada sinó als aplics ceràmics, obra de Josep Orriols, de les impostes, sanefes i el sòcol de la paret.
Un arc ceràmic amb una reixa de ferro, obra dels germans Flinch, donen accés a un espai restringit només per als usuaris de la planta noble. En aquest espai, que recorda els patis dels palaus medievals de la ciutat antiga, s’hi localitza una gran escala monumental de pedra que comunica directament i únicament amb el principal, mentre que a la resta de pisos s’hi accedeix a través d’una escala de veïns més modesta oberta a un lateral del vestíbul. L’escala monumental que condueix a la planta noble es caracteritza per la gran qualitat dels materials emprats i els seus motius decoratius, prestant especial atenció a la columna d’arrencada de la barana, amb fust decorat amb motius vegetals, servint de base a un fanal de ferro i vidre.
La planta noble (principal) presenta un alçat totalment obert amb un pòrtic que circumda els quatre costats, amb columnes corínties de fust llis que sostenen un entaulament pintat sobre el qual es recolza la gran claraboia central que cobreix l’espai. Aquest pis es caracteritza per la presència d’una estructura amb arcuacions i columnes salomòniques amb elements vegetals, a manera de llotja que divideix espai. Destaquen els sostres de fusta amb motius vegetals i daurats, els arrambadors de fusta, els mosaics de tessel·les del terra i la xemeneia del menjador, de pedra esculpida amb una profusa decoració vegetal i dos caps de lleó a banda i banda; la boca de la xemeneia es tanca amb un element de ferro amb motius florals, obra a la qual va dedicar especial atenció Josep Pascó.
Des d’aquest pis s’accedeix al pati-terrassa de la part del darrere
. En 1902 se realizó una reforma en la que intervino el decorador Josep Pascó i Mensa.
. En el piso principal donde vivía Ramon Casas con sus padres y hermanas, disponía de su estudio de pintor, situado en la parte trasera de la casa, creando un espacio de trabajo rodeado de naturaleza y paz.
. Ramón Casas también compartió vivienda con su amigo el pintor y escritor Santiago Rusiñol.
. De 1941 a 2015 ocupó los bajos y el piso principal la emblemática tienda VINÇON, de objetos de regalo y decoración exclusivos y de buen gusto.
Protección: BCIL
Nº. Registro / Catálogo: 4067-I
Disposición: Acuerdo Pleno Ayuntamiento
Fecha Disposición: 26/05/2000
Fecha publicación: 14/06/2000