La farmàcia de l’Estrella la va fundar el doctor Pascual al 1840, i la va regentar durant uns quants anys fins que la va traspassar i així va anar canviant de propietaris, passant per la família Carrasco i Formiguera, el doctor J. Escrivà, fins que el 1953 la va comprar Cales Mallol Balmaña, que la va mantenir fins a la seva jubilació el 2010. El nou propietari va realitzar una reforma bastant radical que va provocar una important polèmica.
L’establiment té una façana principal de dos pisos al carrer Ferran i una altra lateral a la planta baixa que dóna al carrer Aroles i queda sota el túnel existent en aquest lloc. La façana principal està composta, a la planta baixa, per dos aparadors laterals, la porta d’accés i els cartells amb la retolació del negoci, signats per F.Gómez del carrer del Carme, 79 de Barcelona, a la primera planta i a cada costat del balcó cobren protagonisme els símbols de la farmàcia (la creu i la copa de Higea amb la serp enroscada), signats per R. Vendrell del carrer Casanova, 35 de Barcelona. Tot el conjunt està emmarcat en fusta cisellada i decorada. La façana lateral està composta per una gran finestra, dos panells laterals i la retolació superior, tot això realitzat com a la façana principal.
Les parets de l’interior estan cobertes amb prestatgeries i armaris de fusta, així com el taulell i el sostre. Destaquen especialment els dos plafons de ceràmica vidrada amb motius florals, molt de l’estil modernista, col·locats un a l’arc de separació amb la rebotiga i l’altre a la part alta de la prestatgeria lateral, realitzats pels vidriers germans Maumejean de Sant Sebastià. A terra, al centre, veiem un valuós mosaic de paviment hidràulic amb motius florals i geomètrics.
Al adquirir la farmàcia, l'any 2010, la nova propietat va realitzar una reforma bastant radical que va provocar una important polèmica.
Gràcies a l'amabilitat de l'anterior propietari Carles Mallol Balmaña i al personal de l'actual Farmàcia de l'Estrella, ha estat possible fotografiar i mostrar el seu interior
None found