El 1911 JosepPuig i Cadafalch rebé l’encàrrec del señor Pere Company i Molins de construiruna casa-xalet a la cruïlla dels carrers Buenos Aires amb Casanova de Barcelona, en el solar que haviaadquirit la seva esposa, Maria Company i Puig, l’any anterior.
En la casaconstruïda a quatre vents, amb teulada a dues vessants, hi destaquen les columnassense capitells de l’entrada i les tribunes de planta semicircular. A l’interiores conserven les bigues i la llar de foc del menjador, l’escala de fusta i lesmènsules. L’arquitecte va recorrer, per a la façana, als esgrafiats i garlandesi a la decoració policroma amb motius religiosos. El grup de l’Assumpció de laMare de Déu, del capcer del carrer Buenos Aires, es obra de TomàsFontanals; el treball de forja , les reixes i els fanals del jardí són deManuel Ballarín. Le reixes foren pintades inicialmet de verd clar amb les flors de colors, percontrastar amb l’estuc de color clar de la façana. A la teulada es conservenles xemeneies amb incrustacions de ceràmica.
Aquesta va ser l’última residència unifamiliar que projectà Puig i Cadafalch.
L’any 1940 la va comprar el doctor Melcior Colet que hi va establir el seu consultori mèdic y l’any 1982 va fer donació a la Generalitat de Catalunya de la finca amb la finalitat d’ubicar-hi un museu dedicat al món de l’esport.
La restauració de la casa la va dirigir l’arquitecte Joan Bassegoda i Nonell.
– Font:
Tesis de Pere TauléEstruch (juny 2007) de l’Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona: http://upcommons.upc.edu/pfc/handle/2099.1/6903
Protección: BCIL
Nº. Registro / Catálogo: 4002-I
Disposición: Acuerdo Pleno Ayuntamiento
Fecha Disposición: 26/05/2000
Publicación: BOP
Fecha publicación: 14/06/2000
En les modificacions posteriors, es va alterar la zona rebedor-lavabo-despatx, creant una gran sala d'espera, es van juntar les dues sales del carrer Casanova i es va construir un annex a continuació de l'oratori i la gran escala (carrer Casanova).