L’edifici que acull el centre cívic Vil·la Florida és unaantiga casa senyorial del segle XVI. És una finca que ocupa una illa delimitadapels carrers de Muntaner, Bisbe Sivilla, Sant Gervasi de Cassoles i Reus. Laseva història, així com la dels successius propietaris, està estretamentlligada amb el desenvolupament històric, social i urbanístic de Sant Gervasi.Així, hi trobem noms que van deixar una important empremta al barri i laciutat: les famílies Santcliment, Sivilla,Arimon o Calvet.
A principis del segle XX, els nous propietaris, els Müller,viticultors del Penedès, van decidir reformar totalment la que llavors esconeixia com a Torre Sivilla. Van encarregar la reforma a l’arquitecte figuerencJosep Azemar, que la va convertir en unaresidència senyorial d’estil modernista i no va quedar cap vestigi del seupassat agrícola, fins i tot va canviar el nom per el de vil·la Florida.
També cal recordar l’etapa de Vil·la Florida com a Escola dePuericultura, una de les seves èpoques més entranyables, a mitjans del segleXX. En aquest centre educatiu, que va funcionar durant gairebé 40 anys, es vanformar moltes de les professionals de la puericultura que actualment hitreballen, així com també hi van passar molts nens i nenes de Sant Gervasi.
Després del tancament de l’Escola de Puericultura, l’edificii els seus voltants van patir un deteriorament progressiu. Després d’anys denegociacions amb els últims propietaris, una resolució judicial va concedir, l’any2004, a l’Ajuntament de Barcelona la propietat de la finca. D’aquesta maneras’iniciava la recuperació de Vil·la Florida com a equipament per al barri deSant Gervasi (centre cívic i biblioteca) i jardí públic.
– Font: Web: Centre Cívic Vil·la Florida – Ajuntament deBarcelona: http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laflorida/p/423/qui-som
Edifici catalogat com a patrimoni històric de la ciutat
None found