Edifici promogut per Enrique Hugas i Klan, propietari d’altres edificis al mateix carrer i al mateix barri. Es tracta d’una reforma, afegint dos pisos i refent tota la façana, d’una casa existent. Està construïda entre mitgeres, de planta baixa i dues plantes pis, amb terrat transitable.
Es va dissenyar seguint l’estil i la decoració de la façana similar al de les altres cases de la seva propietat encara que, en aquest cas, les ornamentacions florals semblen més abundants i esplèndides.
La planta baixa presenta tres obertures: una porta estreta i dos finestrals contigus. Al primer i segon pis hi ha dues obertures amb balcons correguts, amb baranes bombades de ferro forjat molt treballades, mentre que les reixes de les finestres de la planta baixa, alineades amb la façana, són de ferro colat.
L’acabat és un dels típics del modernisme popular, on destacaríem a més, l’estucat del parament de la façana simulant carreus rugosos, les llindes de les obertures decorades amb motius florals amb relleu, el coronament amb cornisa mixtilínia de línies corbes i elements florals, amb un frontó que conté els respiralls i un òcul amb la data de construcció (1911), també decorats amb motius de caràcter floral.
El vestíbul és estret i llarg i està molt decorat, amb paviment hidràulic a terra, esgrafiats florals a les parets, una sanefa amb caps femenins clàssics i motius florals, guixeries florals en relleu i pintades i al sostre amb un gran ram de flors. Un arc amb muntant amb reixa dóna accés a l’escala que arrenca amb un pilar i barana de ferro colat.
– Fonts:
. Portal d’informació urbanística BCN – Ajuntament de Barcelona: https://ajuntament.barcelona.cat/informaciourbanistica/cerca/ca/fitxa/2490/–/–/cp/
. Finestres del Farró: https://finestresdelfarro.blogspot.com/2021/03/el-carrer-vallirana-segona-part.html
. Pobles de Catalunya: https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=13842
None found